Mieren bestrijden

Hoe komt u van een mierenplaag af?

Mieren laten een geurspoor achter zodra ze iets belangrijks hebben gevonden, meestal is dit voedsel in de vorm van zoetigheid. Op dit geurspoor komen andere mieren af en zo ontstaat vaak een mierenplaag. Ook wanneer de zoetigheid verwijderd is, kunnen de mieren lastig blijven omdat hun geursporen nog steeds bestaan. Last van een mierenplaag bij u thuis of in uw bedrijf? Er zijn diverse mogelijkheden om de mieren te bestrijden. Aliansa Plaagdiermanagement helpt u graag met het bestrijden van de mieren.

Huis-, tuin- en keukenmiddelen tegen mieren

Meestal grijpt men eerst naar een middel met een sterke geur waarvan men denkt dat de mieren hierdoor geweerd worden. Koffie, nootmuskaat, azijn, et cetera. Helaas heeft dit weinig effect. In de winkel is er ook een dergelijke poeder verkrijgbaar, maar dit biedt in veel gevallen weinig extra waarde.

Structurele oplossing mierenplaag

Voor een structurele oplossing tegen de mierenoverlast moeten er bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Via onze website kunt u speciale behuizingen met een giftige mierengel bestellen. De mieren worden hierdoor aangetrokken, nemen de gel op en worden zodoende gedood. Bij een grote mierenplaag raden wij aan om iedere strekkende meter minimaal een doosje te plaatsen.

Professionele bestrijding van mieren

Wij hebben uiteraard ook middelen tot onze beschikking die alleen voor de gediplomeerde bestrijdingspecialist beschikbaar zijn. Ook deze middelen worden in de vorm van een gel toegepast, maar dan met een doseernaald in naden en kieren. Het is een steviger lokmiddel en bevat het middel ‘imidacloprid’, een zeer effectief middel tegen mieren. Ook de buitenzijde van de woning of het pand kan hiermee worden behandeld.

Mierenplaag verminderd in een paar dagen

De resultaten van een mierenbestrijding zijn vrij snel zichtbaar. Na enkele dagen ziet u de activiteit waarschijnlijk al afnemen. Bij ernstige mierenproblemen of wanneer de mierennesten zich inmiddels al diep in de constructie gemanifesteerd hebben, dan zijn er soms meerdere behandelingen noodzakelijk. In een enkel geval dienen er bouwtechnische maatregelen getroffen te worden of zelfs gesloopt. Dit is echter alleen bij problemen die al jaren tot tientallen jaren bestaan.

Kosten professionele mierenbestrijding

De kosten van mierenbestrijding zijn afhankelijk van de omvang van een probleem. Voor één ruimte vergelijkbaar met een woning of kantoorruimte rekenen wij € 75,- excl. btw. Iedere woning of vergelijkbare ruimte extra kost € 55,-. Indien het om grotere kantoren of magazijnen gaat, dan zal met de deskundige besproken worden hoeveel werk noodzakelijk is.

Advies of een bestrijdingsafspraak maken?

Heeft u vragen, advies nodig of wilt u een afspraak maken met de bestrijdingspecialisten van Aliansa Plaagdiermanagement om mieren te bestrijden? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel direct: 0800 – 2900 200.


Vraag direct een offerte aan