Ongediertepreventie

Bij problemen rondom ongedierte worden veelal bestrijdingsmiddelen toegepast. Dit is in veel gevallen ook noodzakelijk omdat de plaagdieren en insecten zich de leefomgeving al eigen hebben gemaakt. Het probleem tenslotte eerst worden opgelost.

Preventie van ongedierte wordt direct daarna gerealiseerd. Indien preventie geen prioriteit is, dan keren de problemen terug, ookal heeft jarenlang geen overlast ondervonden. er zijn geursporen ontstaan die nieuwe individuen opnieuw aantrekken.

Strengere regels ongediertebestrijding

Regels rondom de bestrijding van ongedierte worden tevens aangescherpt. Dit is niet geheel onterecht. De beschikbaarheid van effectieve bestrijdingsmiddelen ondermijnt onze creativiteit en wilskracht om tot een structurele oplossing te komen. Hier wil de overheid vanaf. Bovendien ontstaan andere problemen door het onnauwkeurig toepassen van bestrijdingsmiddelen. Resistentie onder plaagdieren en schadelijke neveneffecten in het milieu zijn actuele vraagstukken waar wij binnen de branche en de overheid veelal over discussiƫren.

Gediplomeerde bestrijdingstechnici

Uitgangspunt is preventie. Er moet zoveel mogelijk aan een gebouw en zijn omgeving gedaan worden om ongewenst ongedierte te kunnen voorkomen. Nieuwe bestrijdingsmiddelen dienen alleen in handen te zijn van gediplomeerde bestrijdingstechnici die dit enkel toepassen wanneer bovenstaande gerealiseerd is.

Preventief onderhoudsplan

Ons preventief onderhoudsplan zorgt ervoor dat aan beide zaken aandacht besteed wordt. Wij zoeken de juiste mix van maatregelen en middelen die noodzakelijk zijn voor een ongediertevrije leefomgeving. De uitvoerbaarheid van preventie wordt uitgebreid besproken en professionele bestrijdingsmiddelen worden op strategische wijze toegepast.


Vraag direct een offerte aan