Insecten

Of u nu thuis bent, in het park loopt of aan het werk bent, overal wensen wij een schone en veilige leefomgeving. De meeste insecten, hoewel wij ze niet altijd leuk vinden, vormen geen enkele bedreiging. Daarom ondernemen wij meestal geen actie wanneer insecten enkel voor ongemak zorgen.

 

toch zijn er bepaalde insecten die - al dan niet in grote hoeveelheden - de leefomgeving dusdanig kunnen bedreigen, dat onze veiligheid gezondheid gevaar loopt. Daarom is insectenbestrijding soms toch noodzakelijk.

Wespen

Eén van de bekendste voorbeelden van insecten die soms een gevaar vormen, dat is de wesp. Wespen kunnen met hun angel zeer veel gevaar opleveren, vooral voor mensen of dieren met een allergie. Wespenoverlast in bijvoorbeeld een pretpark of bij een zwembad, daar kunnen wij helaas weinig tegen doen. Echter, wanneer sprake is van een wespennest in de tuin of in de woning dan kunnen wij dit wespennest uitschakelen.

Kakkerlakken

Een ander bekend voorbeeld is de kakkerlak. Kakkerlakken kunnen per toeval meegebracht worden met bagage of goederen. Deze insecten staan bekend om hun snelle voortplanting en indrukwekkende overlevingsmechanisme. Zodra u kakkerlakken heeft gesignaleerd is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken voor bestrijding.

 

Het gebruik van spuitbussen voor het bestrijden van de kakkerlakken raden we sterk af. Deze kunnen het probleem juist verergeren door de verspreiding van kakkerlakken die spuiten teweeg brengen.

 

Kakkerlakken worden door onze deskundigen bestreden met een speciale gel welke in naden en kieren toegepast wordt met een doseernaald. De nauwelijks zichtbare gel is een uiterst attractief middel welke wordt opgenomen door de kakkerlakken en ervoor zorgen dat ze gedood worden. De druppels gel worden toegepast op diverse strategische punten waar de kakkerlakken zich veelal ophouden of waar ze gemakkelijk aangetrokken worden.

Kakkerlakkenoverlast verminderd binnen een paar dagen

De kakkerlakkenoverlast neemt binnen enkele dagen al zichtbaar af maar voordat de kakkerlakken geheel verdwenen zijn moet men langer geduld hebben, soms wel vier tot zes weken. Dit heeft te maken met de eieren van kakkerlakken die in een stevige beschermhuls zitten. De eieren kunnen tot vijf weken in deze beschermhuls blijven alvorens ze uitkomen. Pas dan eten ze van de gel, waardoor ze nog gesignaleerd kunnen worden. De volwassen kakkerlakken verdwijnen sneller.

Afspraak maken:

Voor ongediertebestrijding kunt u met ons een afspraak maken > 085-0161072