Ratten bestrijden

Voorkom een rattenplaag

Indien uw bedrijf of instelling niet voldoende is beschermt tegen ratten, dan kan het gebeuren dat de ratten schade of vervuiling toebrengen aan of rondom het gebouw. Ratten laten zich niet graag zien, maar sporen zijn voldoende om contact op te nemen met Aliansa Plaagdiermanagement voor een rattenbestrijding. Hiermee voorkomt u een rattenplaag.

Bestrijden van de ratten

Onze bestrijdingsdeskundige inspecteert eerst het gehele pand om zwakke plekken en sporen van de ratten in kaart te brengen. Vervolgens bespreekt hij met u de situatie en welke bestrijdingsmethode hij voor ogen heeft. Er zijn meerdere mogelijkheden om de ratten te bestrijden.

Bestrijdingsmethoden ratten

In de meeste gevallen worden speciale behuizingen geplaatst met lokaas en rodenticiden afgestemd op de omgevingsfactoren. De ratten worden met behulp van strategische aanpassingen in de leefomgeving gedwongen om van het lokaas te eten. Zodoende worden ze gedood. Ook werken we met mechanische vallen die soms in combinatie met rodenticiden ingezet kunnen worden. Tevens kunnen er weringmaatregelen getroffen worden.

Tijdsduur van rattenbestrijding

Een bestrijding van ratten gaat in bijna alle gevallen gepaard met meerdere bezoeken. Nadat het eerste bezoek heeft plaatsgevonden en de bestrijding in gang gezet is, dan kan het soms wel drie tot vier weken duren voordat resultaten worden waargenomen. Echter, meestal ziet men binnen de eerste week al de overlast afnemen. De snelheid van de bestrijding hangt ook af van de adviezen die wij ter plekke geven en in hoeverre deze opgevolgd worden.

Preventiemaatregelen ratten

Zodra het probleem weer is opgelost kan met de bestrijdingsdeskundige besproken worden hoe vervolgens kan worden voorkomen dat zich een dergelijke situatie opnieuw voordoet. Meestal gaat dit gepaard met preventief onderhoud.

Kosten van ratten bestrijden

De kosten van een bestrijding hangen af van de omvang van het probleem en ook de omvang van het gebouw. Indien er preventief onderhoud uit voortkomt dan betaalt u hiervoor geen opstartkosten. Indien het alleen bij een incidentele bestrijding blijft, dan kunnen wij een richtlijn geven van tussen de € 90,- en € 150,- per bezoek waarvan er gemiddeld drie nodig zijn.

Advies of een bestrijdingsafspraak maken?

Heeft u vragen, advies nodig of wilt u een afspraak maken met de bestrijdingspecialisten van Aliansa Plaagdiermanagement om ratten te bestrijden? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel direct: 0800 – 2900 200.